lauantai 30. maaliskuuta 2013

Mama I'm coming home



  Eilen olin Le Bonkin ”uusi perjantain – klubilla”. Paikka oli puolillaan täynnä ja meno sen mukainen: vaikka ympärillä tapahtuu, mitään ei huomaa. Yhden asian huomasin seurueeni kanssa; nämä istumapaikat valloittaneet, juuri ”alkoholi- sanan oppineet nuoret. Siinä he istuivat tyytyväisenä ja koko baarissa aisti sen voitokkaan epävarman tunnelman ”hiiiiiih, ollaan baarissa”. Ei siinä mitään, tervetuloa aikuisten maailmaan. Älä töni jonossa.
  Pakko oli kuitenkin ihmetellä, ovatko nämä nuoret oikeasti täysi-ikäisiä? Siltä ei meinaan näyttänyt. En kyseenalaista Le Bonkin henkilökunnan osaamista, päinvastoin. Ikää minulla on vasta melkein kakskytkolme vuotta mutta kyllä sitä tunsi itsensä vanhaksi…välillä jopa hyvällä tavalla. Aloin tosin miettiä, että mitä jos joku olisikin ala-ikäinen? Yläfemmaa sulle jos oot päässyt baariin sisään, ei siinä mitään, mutta mitä te nuoret kerrotte, kun tulette kännissä kotiin? Olitko siellä missä todella olit vai antoiko joku kaveri pari huikkaa juomastaan siellä leikkipuistossa missä sanoit olevasi?
  Alulla ei nyt oikeastaan ole hirveästi tekemistä tämän blogin aiheen kanssa. Ajattelin nimittäin lyhyesti käsitellä tätä teinejä usein painava aihe; uskallanko kertoa missä olin? Kaikki me olemme joskus valehdelleet vanhemmillemme siitä missä ollaan oltu ja mitä tehty. Totta kai, jopa omat vanhempamme tekivät sen heidän vanhemmilleen. Se on ihan normaalia. Kannattaako se tosin aina?
  Nyt teinit huom! Kertomalla vanhemmillenne minne olette menossa tai missä olitte ei ehkä aina saa vahvaa kannatusta, MUTTA teihin luotetaan. Jos olette rehellisiä, teihin uskotaan useammin ja voi olla, että se kerta kun oikeasti pitäisi livahtaa jonnekin paikkaan minne ei saisi ja päätätte muunnella totuutta päästääksenne sinne, lupa saattaa tulla paljon helpommin.
  Rehellisyys on kaiken A ja O. Jos teihin luotetaan, saatte tehdä enemmän. Ja jos omatuntonne sen sallii, voitte muunnella totuutta päästääksenne jonnekin kiellettyyn mestaan, mutta olkaa sitten myös valmiita siihen että jos jäätte kiinni, seuraukset saattavat olla pahemmat. En rohkaise teitä valehtelemaan vanhemmillenne. Kuunnelkaa heitä sillä he tietävät mistä puhuvat. He vain välillä unohtavat, että ett ole niin pieni lapsi enää. Älä silti liikaa luule itsestäsi.

1 kommentti:

  1. I know that feeling. Feeling old in a bar. I hang out in the wrong bars... :P

    VastaaPoista